Založení a správa účtu na sociální síti Pinterest

Už jste přemýšleli o založení profilu své společnosti na sociální síti pinterest.com, ale nevíte, jak na to? Připravil jsem pro vás krátké představení této sociální sítě společně s krátkým návodem, jak na ní začít.

Krátké představení sociální sítě Pinterest

Stále ještě mladá sociální síť, která vznikla teprve před třemi lety v USA. Ve světě v posledních dvou letech zažila obrovský boom, v České republice zatím nijak závratného počtu uživatelů nedosahuje a je otázka, zdali si čeští, konzervativnější uživatelé tuto síť osvojí. Jedná se o síť sdílející obrázky. Ať již to jsou produkty, infografika, či architektonické zajímavosti. Nejúspěšnějšími oblastmi jsou zde především vaření, design a architektura.

Založení

Firemní účet jednoduše založíte na následujícím odkazu – http://business.pinterest.com/. Vyplníte některé informace týkající se vaší firmy, jako název, logo, kontaktní osobu, a vyberete si vlastní uživatelské jméno.

První kroky

Po založení účtu již můžete nahrávat fotky na svůj profil. Je zde možnost vytvořit několik složek (nazývají se nástěnky – boards) například podle typu jídla. Ke každé fotce se dá přidat komentář a díky meta značkám u vlastních produktů i informace o době vaření, potřebných ingrediencích atd. Jak poté vypadá takové „připnutí“ (od anglického pin) i s výpisem ingrediencí, se můžete podívat např. zde – http://pinterest.com/pin/424605071088691026/.

Po kliknutí na obrázek jste vždy přesměrování na odkazující URL, takže i Pinterest může zvýšit návštěvnost webu.

Přidání tlačítek pro pohodlnější sdílení obrázků na Pinterestu

Na vlastní web se dá k obrázkům přiřadit tlačítko „Pin it“ a uživatel po kliknutí na něj může jednoduše přidat obrázek na vlastní profil na síti Pinterest. Tlačítka jednoduše vytvoříte zde – http://business.pinterest.com/widget-builder/#do_pin_it_button, případně si můžete i sami přidat tlačítko do svého webového prohlížeče zde – http://about.pinterest.com/goodies/. Pomocí něho poté můžete jednoduše připínat obrázky i z webů, které nemají výše zmíněné tlačítko „Pin it“ na svém webu (užitečné spíše pro uživatele, který přidává obrázky z různých webů).

Co sdílet?

Sdílet můžete například svoji denní nabídku – každý den přidáte aktuální pokrm. Dále je možné vytvořit několik nástěnek podle typu jídla, oblíbené budou například dezerty, saláty, steaky a mnoho dalšího.

Je také dobré sledovat další uživatele a občas přesdílet jejich obrázky, okomentovat nějaké pokrmy, aby se váš účet dostal do povědomí.

Dejte o svém Pinterestu vědět

Dejte svým uživatelům vědět, že máte účet na Pinterestu, ať vás mohou sledovat. Můžete umístit na svůj web tlačítko, kdy vás uživatelé po kliknutí začnou sledovat – http://business.pinterest.com/widget-builder/#do_follow_me_button. Občas připomeňte na Facebookovém profilu, že si uživatelé mohou prohlížet vaše recepty i na sociální síti Pinterest, a třeba i přidejte tlačítko „Pin it“ do svého newsletteru.

Článek vznikl jako tematický podklad k založení profilu k projektu www.receptynakazdyden.cz, který naše společnost spravuje.

David Ptáček

Zpět na články